Dato Onsdag d. 28. september 2022, kl. 17:00

Houlkær Sogns Menighedspleje starter besøgstjeneste

Med initiativet ønsker vi fra Houlkær Kirkes side at bidrage til at bekæmpe ensomhed og styrke fællesskaberne her i Houlkær.

Der kan være mange grunde til, at et menneske er kommet til at leve et ensomt liv udenfor de sociale fællesskaber, som mange andre deltager i til dagligt. Og en besøgsven kan gøre en verden til forskel i et ensomt menneskes liv. Det at drikke en kop kaffe sammen eller at have en samtale med en anden, det bringer glæde ind i éns hverdag.

Men det vellykkede besøgsvenskab er ikke kun en glæde for den, som får besøg. Som besøgsven møder man et menneske, som ofte er et sted i livet, hvor der er mange tabsoplevelser og mangel på menneskeligt nærvær. Man kan derfor være med til at gøre en stor forskel – og har man lyst og evner til at møde sit medmenneske lige der, hvor vedkommende er – vil begge parter blive beriget.

En besøgstjeneste består af en gruppe frivillige besøgsvenner, der har lyst og overskud til at besøge et andet menneske, som trænger til kontakt og nærvær. Tjenesten ledes af en lille gruppe fra Houlkær Kirke bestående af sygeplejerske Arne Djernes Nielsen, sognemedhjælper Hanne Flyvholm og sognepræst Kristine Jersin. Denne gruppe står for rekrutteringen af besøgsvenner og koordinering af besøgene. De frivillige besøgsvenner vil komme til at indgå i et fællesskab af besøgsvenner, hvor der vil være tilbud om fælles erfaringsudveksling og kursusaftener.

Hvis du skulle have lyst til at blive klogere på, hvad det indebærer at være besøgsven, så vil vi rigtigt gerne se dig til en temaaften om besøgstjenester, som vi arrangerer denne sensommer i samarbejde med Samvirkende Menighedsplejer.

Så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 28. september kl. 17.00!

Her vil Helle Engelsborg Olsen, konsulent og besøgstjeneste-leder, give et oplæg om besøgsvenskaber, og vores lille koordinations-gruppe her fra kirken vil informere nærmere om den kommende besøgstjeneste her hos os. Og så vil vi være vært ved en bid brød, hvor vi kan få hilst på hinanden og få besvaret eventuelle spørgsmål.

Du behøver ikke at have besluttet dig for at blive besøgsven for at møde op til fyraftensmødet. Og du har ikke tilmeldt dig ved at møde op!