Dato Tirsdag d. 31. januar 2023, kl. 19:30
Sted Sortebrødre Kirke, St. Sct. Mikkels Gade 12, 8800 Viborg

Foredragsrække med Henrik Jensen

Den vestlige historie er historien om samfundets liberalisering og individets frigørelse - som et produkt af tilfældige begivenheder.

Unges mangel på medlemskab.

Tidens unge lider angivelig af angst og depression i stigende grad (30 % af unge mellem 16-24). Kunne én forklaring være mangel på moralske ressourcer og autoritet, trods alle mulighederne - en mangel på tilhør? Voksensamfundet fremstår for mange unge som et samfund præget af utydelighed, hvad angår værdier og mening. Hvordan er det i forhold til tidligere generationer efter 2. verdenskrig?

Henrik Jensen, historiker, forfatter, samfundsdebattør, lektor emeritus m.m.

Foredragsrækken arrangeres i et samarbejde mellem menighedsrådene ved de seks folkekirker i Viborg by:

Asmild Kirke, Houlkær Kirke, Vestervang Kirke, Søndermarkskirken, Sortebrødre Kirke og Viborg Domkirke