Dato Torsdag d. 22. april 2021, Kl. 14:30 til kl. 16:30
Sogneeftermiddag

Kirke og kulturmedarbejde ved Resen kirke Karoline Rønne fortæller om en af dansk guldalders største malere – Peter Christian Skovgaard, særligt kendt for sine storslåede skildringer af det danske landskab. Et naturtalent, som voksede op på landet med en enlig mor, men gennem en friplads på kunstakademiet sikrede sig adgang til den københavnske elite og blev en del af Grundtvigs menighed på Vartov. Som ganske ung mistede han sin bedste ven, men vandt til den gæld den store kærlighed. Med udgangspunkt i P.C. Skovgaards personlige historie og familiehistorie trækker foredraget linjer ud til samfunds- og kunsthistorien.