Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Søndag d. 31. oktober 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
voksne 50,- og unge under 25 25,-
Koncert med Faurés Requiem

Sammen med vintermørket og hyggelige efterårsaktiviteter nærmer allehelgenstiden sig. Det er en god anledning til at komme i kirken og høre smuk musik. I Houlkær Kirke kan man høre en koncert med opførelse af Gabriel Faurés Requiem. Værket er skrevet over den latinske messetekst til begravelsesceremonier. I Faurés tolkning bliver det et mildt og eftertænksomt udsagn, der slutter med den himmelsk klingende sats ”In Paradisum”. Ud over dette opføres værker af danske Niels W. Gade bl.a. den bredt påskønnede og kendte ”Morgensang” fra syngespillet Elverskud.

De tre kor Viborg Kammerkor, Herning Korforening og Holstebrokoret Gesta Danorum har for tredje gang indgået et musikalsk samarbejde, og derfor bliver denne koncert også opført i Sct. Johannes Kirke i Herning og Holstebro Kirke samme weekend.

Når korene samles er der henved 70 korsangere, og sammen med to solister sopranen Cathrine Breinholt Højlund og barytonen Mikkel Baungaard Thomsen bliver det til storslået vellyd. Sangerne akkompagneres af et til lejligheden sammensat instrumentalensemble bestående af strygere, harpe og orgel. Dirigent er Søren Bormann.

Entré: 50 kr. Unge under 25 år: gratis