Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Munch / Olmos

NOV
14

Koncert med Munch / Olmos


Dato Søndag d. 14. november 2021, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Sted Houlkær Kirke, Odshøjvej 7, 8800 Viborg
Pris
50 kr. unge under 25 år 25 kr.
Koncert med Munch / Olmos

Tag den klassiske saxofon og tilsæt elektrisk guitar. Lad de klassiske traditioner inspireres af de rytmiske og hør, hvordan synergier opstår, når to kulturer blandes og frembringer et fælles sprog. 

Jazzkomponister der lader sig inspirere af den klassiske musiks traditionelle elegance, og klassiske komponister der inddrager den rytmiske spontanitet. Alt sammen forenet i nyere amerikanske værker, hvor der spilles på en helt ny bane, der ikke ofte ses i Danmark. 

Denne koncert vil rykke og udfordre grænserne; for hvornår er vi på hvilken banehalvdel? 

Musikken er smuk, lyrisk og til tider meget virtuos, drømmende og banebrydende. 

Douen tager en buket af nyere amerikanske værker med til Houlkær Kirke.

David Claman, som har boet i Indien og blevet inspireret til at skrive Aasai Neelaney ( Lovely moon), jazz pianisten Whitney Ashe som har skrevet "Greeting from the Rock" hvori vi hører en helt klassisk saxofon kadence.

Salvador Olmos har også skrevet to værker, Who would own the trees og Nemiga. Sidstnævnte betyder "søvnløs". Dertil kommer det stille stykke "quiet night" af Dorethy Chang. Hele buketten bindes med en stor sløjfe, "Spiral mirrors". Dette virtuose og bare helt igennem store værk, af John Anthony Lennon, er det "must hear".