MAJ

Dato Lørdag d. 7. maj 2022, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Fri adgang
Viborg Koret og Ryslinge Sangkor

Koncert med Viborg Koret og Ryslinge Koret Musikalsk eftermiddag med en bred palet af dejlige, kendte danske og udenlandske sange. Koncerten er kulminationen på en hel sæsons forberedelse samt et intenst øveforløb på selve dagen.

Medvirkende: Ryslinge Sangkor, dir. Jens Reinholdt og Viborg Koret, dir. Karl Alfred Petersen.

Lidt om korene:

Ryslinge Sangkor
- Musik og sang gør dig glad

Ryslinge Sangkor er et blandet kor (damer og herrer) med ca. 50 glade sangere. Der er ikke optagelsesprøve, og der kræves ikke nodekendskab.

Vi er et af landets ældste kor med over 100 år på bagen.

Vort repertoire er alsidigt, og vi synger både ældre og nyere musik lige som koret med jævne mellemrum har sunget større værker. Vi synger oftest 3-stemmigt med 2 damestemmer (sopran og alt) og 1 herrestemme. Vi har årligt flere koncerter, f.eks. julekoncerter og forårskoncert og har i den forbindelse ofte samarbejde med kor og orkestre fra nabolaget.

Viborg Koret

Viborg koret har i dag godt 40 medlemmer, som på demokratisk vis har valgt en bestyrelse, har egne vedtægter, og selv ansætter og aflønner dirigenten.

Der er nedsat et repertoireudvalg bestående af 4 medlemmer, én fra hver stemme, der sammen med dirigenten sammensætter årets repertoire.

Bestyrelsen fastsætter årets kontingent.
Viborg Koret deltager hvert år i forskellige jule- og forårskoncerter samt øvrige arrangementer i Viborg kommune, men også i andre dele af landet, hvis mulighederne byder sig.
Repertoiret er meget alsidigt og spænder fra kirkemusik og klassiske værker over danske og udenlandske sange, og hvor større værker ofte fremføres med solister.
Koruniformen skal benyttes ved koncerter.

Det sociale samvær er meget vigtigt for korets medlemmer.
Vi hygger os både i det daglige og til vore koncerter, så har du lyst til at synge i en hyggelig – men også seriøs – atmosfære, så kom og se og hør, om ikke Viborg Koret er noget for dig.