Koncerter

Gennem året arrangeres koncerter af så forskellig karakter, at der gerne skulle være noget for enhver smag. Sang og musik leveres af både amatører og professionelle, ligesom selve musikvalget foretages inden for snart sagt alle stilarter. Hen over årene har der udviklet sig visse traditioner i kirkens musiske liv, som den populære Gospeldag i januar, og en musikgudstjeneste i løbet af året. Dertil kommer sommerkoncerten (med musical) med kirkens kor, ”De ni læsninger” i adventstiden, julekoncerten og nytårskoncerten.

Houlkær Kirke samarbejder med de øvrige af Viborgs Kirker om tilrettelæggelse af koncerterne og bidrager også til folderen ”Klassisk i Viborg”.

Kirkemusikfestival 20. - 29. maj

Logo Viborg international kirkemusikfestivalViborg Internationale Kirkemusikfestival etableredes i 2016 af organisterne ved kirkerne i Viborg by i regi af foreningen ”Kirkekoncerter i Viborg”: Deres arbejde bakkes op af menighedsrådene, Viborg Østre Provsti og Viborg Domprovsti.

Organisterne gennemførte endnu en festival i 2018 og planlagde en ny i både 2020 og 2021. Begge måtte aflyses kort tid før åbningskoncerten på grund af covid-19.

De planlagte koncerter er nu flyttet til den nye festival i 2022, hvilket bakkes op af vores sponsorer. Samtidig har Viborg Domprovsti og Viborg Kommune ydet ekstraordinære tilskud til festivalen, hvilket sammen med kirkernes praktiske, tekniske og økonomiske støtte er forudsætningen for, at festivalen overhovedet kan realiseres.

Den kunstneriske vision er sammen med den lokale forankring og opbakning en væsentlig forudsætning for, at de velgørende fonde vælger at støtte Viborg Internationale Kirkemusikfestival.

Viborg Internationale Kirkemusikfestival - 20.-29. maj 2022 (viborgfestival.dk)